lördag 1 december 2012

Skyltlördag

Idag har det varit skyltlördag i Vålberg. Jodå, begreppet skyltsöndag är känt här också, men eftersom den stora staden har skyltsöndag i morgon, så har vi skyltlördag idag.
Ärligt talat är det väl inte en jättestor händelse. Det finns inte många affärer i Vålbergs "centrum", men alla gör så gott man kan. Och Luciakandidaterna visade upp sig. Eftersom 14-åriga dottern är en av kandidaterna, så var ju även detta ett skäl till att flanera en stund.
Röda Korset hade lotteri i en tom affärslokal. En man kände ett behov av att göra sig lite märkvärdig och deklarerade att han "är allergisk mot lotterier". En av Röda Kors-föreningens damer sade då att man ju kan köpa lotter i alla fall för att stödja den goda saken och hoppas att man inte vinner. Då sade han att man ju aldrig kunde veta om pengarna kom fram.
Tänk, det är så många som påstår att de gärna skulle skänka pengar om de visste att pengarna nådde de mest behövande. Jag tror inte ett dugg på det där. De som gnäller över att de inte är säkra på var pengarna hamnar är just de som aldrig i livet skulle skänka en endaste krona till någon annan. Det handlar bara om ursäkter.
Jag köpte fyra lotter, för att i alla fall ge ett pyttelitet bidrag. Frugan och jag tog två lotter var. Och tänk, jag vann på en och min fru på två lotter! Så egentligen bidrog vi inte alls. Vi tjänade ju på affärer. Men det var inte meningen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar